Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 707 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 707 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 708 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 708 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 150 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/b/d/b/littletravels.be/httpd.www/wp-content/plugins/wiloke-listgo-functionality/app/Register/RegisterWilokeSubmission.php on line 5 Het Steen - Little Travels

Het Steen

Het Steen is het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen en is gelegen aan de Schelde. Tot het jaar 1823 werd Het Steen gebruikt als gevangenis, nadien deed het dienst als houtzagerij en visopslagplaats. Vanaf 1862 werd Het Steen gebruikt als locatie voor Museum van Oudheden en nadien werd het het Nationaal Scheepvaartmuseum. Momenteel dient Het Steen niet langer als museum en wordt het onderworpen aan renovatiewerken. De werken zouden afgerond worden in 2020 en dan zal Het Steen dienst doen als onthaalcentrum, belevingscentrum en cruiseterminal.

Ook al is het momenteel geen museum meer, laat dit je niet tegenhouden om eens langs Het Steen te wandelen. De plek ademt Antwerpse geschiedenis.